Site-uri web de succes, ingrediente cheie pentru reusita


Site-uri web de succes

WEB

Site-urile vin in toate formele, dar, exista anumite caracteristici care sunt fundamentale si definitorii doar pentru site-uri web de succes.

Un site bine conceput, un web design personalizat, este o incantare pentru un utilizator.

Acesta este construit in functie de vizitatori si le serveste informatiile pe care le cauta rapid si eficient. De asemenea, este optimizat pentru a aduce traficul potrivit din motoarele de cautare – trafic care se va transforma efectiv clienti.

Planificare

Pune aceste intrebari la inceputul procesului de creare si utilizeaza raspunsurile ca directive pe tot parcursul procesului de proiectare.

Trebuie sa-ti pui intrebari precum:

  • Care este scopul site-ului?
  • Cum te vei diferentia de site-uri similare?
  • Ce fel de emotii vrei sa simta oamenii?
  • Cum va fi mentinut site-ul?
  • Cine este publicul tinta?
  • Cum vor gasi site-ul meu?

Prima impresie

Deoarece ai doar o perioada scurta de timp (2-3 secunde) in care sa-ti „atragi” vizitatorii, trebuie sa creezi un motiv pentru care oamenii sa ramana pe site.

Asta presupune crearea unui mesaj clar, simplu, care sa trezeasca interesul imediat. Comunica un sentiment care reprezinta brand-ul tau si ii face pe oameni sa se simta confortabil si interesati de produsele sau serviciile tale.

Poate fi adesea realizat cu imagini frumoase, tipografie creativa, utilizarea culorilor, spatii generoase si copywriting bun. Cand este facuta corect, aceasta lasa vizitatorilor o impresie foarte puternica care declanseaza o actiune.

Navigare simpla

Organizarea site-ului web ar trebui sa faciliteze accesul vizitatorilor la informatiile pe care le cauta. Navigarea principala trebuie sa fie usor de identificat si sa ofere utilizatorilor o imagine de ansamblu a ceea ce se afla pe site-ul tau.

Evita utilizarea etichetelor „dragute” pentru navigarea principala si utilizeaza unul sau doua cuvinte care sumarizeaza direct ce informatii se gasesc in fiecare pagina sau sectiune.

Aspectul general

Un site minunat apare atragator vizual si bine lustruit. Design-ul tau ar trebui sa transmita sentimentul si esenta persoanei sau a afacerii din spate.

Un design bun este foarte directionat cu privire la modul in care foloseste urmatoarele:

Spatiu alb

Spatiul alb indica distanta dintre elementele de pe pagina. O utilizarea buna a spatiilor libere ghideaza atentia vizitatorilor si permite design-ului si vizitatorului sa respire.

Site-urile care nu utilizeaza spatiul alb se simt aglomerate si claustrofobe, insa utilizarea corecta a spatiilor albe creeaza un sentiment calm si relaxat.

Tipografie

Fonturile utilizate spun multe despre afacerea din spatele tau si contribuie la tonul general al site-ului. Variatiile de dimensiune, plasarea si incarcarea corecta a fontului ajuta la crearea interesului.

Este important sa obtii echilibrul corect. Evita utilizarea prea multor fonturi diferite in pagina si asigura-te ca este usor de citit in orice moment si de catre oricine.

Imagini

Imaginile pe care le folosesti necesita o gandire si o atentie deosebita.

Fiecare imagine ar trebui sa aiba un scop clar in spatele ei si ar trebui sa fie folosita doar pentru a ghida atentia vizitatorilor.

Ori de cate ori este posibil, utilizeaza fotografii cu persoane reale, deoarece acestea tind sa rezoneze cu oamenii obisnuiti. Nu adauga o imagine doar pentru placerea ta. Asiguta-te ca aceasta contribuie la obiectivul general.

Videoclipuri

Videoclipul creativ este un mod minunat de ati prezenta compania intr-un mod care rezoneaza cu utilizatorii. Video s-a dovedit a fi foarte eficient in termeni de ROI. O idee buna ar fi sa colaborezi cu specialisti la productia video. Vezi ce se intampla pe net azi!!!

Videoclipurile de fundal devin din ce in ce mai frecvente pe web si, atunci cand sunt realizate profesional, te pot conecta cu utilizatorii tai intr-un mod in care imaginile statice nu pot.

Culorile in site-uri web de succes

Culorile folosite ar trebui sa se potriveasca in mod natural cu afacerea si brand-ul tau. Incearca sa creezi un sentiment calm, relaxat si de incredere pentru clientii tai.

Doresti sa trezesti actiuni in mintea utilizatorilor?

Foloseste o schema de culori complementara indrazneata. Nu incerca sa supraaglomerezi design-ul cu prea multe culori. Este usor sa transformi site-ul intr-o distragere inutila daca nu le utilizezi corect.

Foloseste o culoare unica si puternica pentru a atrage atentia asupra informatiilor importante si a apelurilor la actiune. Pune-te in mintea publicului tau tinta si examineaza cu atentie impactul fiecarei decizii de culoare asupra lor cu A / B testing.

Functionalitate si utilitatea

Totul pe site-ul tau trebuie sa functioneze conform destinatiei. Aceasta include totul, de la link-uri la formulare la cosurile de cumparaturi electronice. Nimic nu frustreaza utilizatorii ca un site care nu functioneaza cum trebuie: este o modalitate sigura de a ati perde vizitatorii.

Simplitate

Un design simplu reduce dimensiunile elementelor de design inutile si reduce dezordinea. Intreaba-te daca fiecare element este cu adevarat necesar si, daca nu, elimina-l.

Design-urile simple sunt produsul unui proces bine gandit si nu sunt usor de executat. Dupa cum a spus Steve Jobs: „Simplul poate fi mai greu decat complex”.

Viteza site-ului

Viteza site-ului are un impact direct asupra modului in care utilizatorii vor colabora cu tine.

Ei vor abandona un site care nu se incarca in 2 secunde. Deci, codeaza corect site-ul si optimizeaza imaginile in formate moderne. Ori de cate ori este posibil, foloseste cache-ul paginilor pentru a grabi incarcarea.

Design mobil / receptiv

Site-urile web de succes functioneaza excelent in toate dispozitivele si browser-ele.

Testeaza site-ul pe mai multe dispozitive atat in ​​modul portret, cat si in modul peisaj. Asigura-te ca aspectul functioneaza la toate dimensiunile ecranului.

Analizeaza site-ul pe mai multe dispozitive mobile si browsere de internet si vezi receptivitatea paginilor web.

Optimizare in motoarele de cautare

Un website bine conceput analizeaza si modul in care oamenii il vor gasi in motoarele de cautare.

Nu poate fi o gandire ulterioara.

Trebuie luata in considerare la inceputul proiectului si folosita pentru a determina totul: de la modul in care este scris textul la modul in care sunt organizate paginile.

Serviciile SEO bune presupun mai mult decat atragerea traficului pe site – vorbim despre traficul potrivit care cauta exact ceea ce oferi. Exista peste 200 de factori care determina modul in care un site se va clasifica pe Google si este imposibil sa le discut pe toate aici.

Dar practicile bune SEO determina modul in care publicul tau tinta va incerca sa gaseasca site-ul tau in motoarele de cautare.

Analizeaza ce cuvinte cheie si fraze vor folosi utilizatorii si incorporeaza acest limbaj in continutul tau, intr-un mod usor de citit si indexat de Google.

Concluzie

Dupa cum poti vedea, este nevoie de o gandire per ansanblu pentru a creea site-uri web de succes.

Toate elementele expuse aici trebuie sa lucreze impreuna si sa se completeze reciproc. Un design frumos este doar inceputul a ceea ce este nevoie pentru a face un site de succes.