Intretinere site web, avantaje cheie si beneficii


intretinerea site-ului web

WEB

Majoritatea companiilor realizeaza ca pentru a ramane competitive au nevoie de un site web bun. Ceea ce majoritatea companiilor nu inteleg, pe deplin, este ca serviciul de intertinere site web sau administrarea continua a site-ului web sunt la fel de importante ca si design-ul si functionalitatea acestuia.

Investitia intr-un site web grozav este buna, si totusi, site-urile web nu sunt doar entitati „create si uitate”, au nevoie de mentenanta periodica pentru a fi eficiente si captivante.

Intretinere site web, arma ta secreta

Un site bine intretinut, actualizat, nu este doar o optiune, ci o necesitate pentru companiile de toate dimensiunile. In conditiile in care consumatorii se bazeaza pe platformele online in luarea deciziilor de cumparare, site-ul tau actioneaza precum asul din maneca. Intretinerea site-ului web devine arma secreta care te va mentine in fata concurentei.

De la imbunatatirea experientei utilizatorilor si a pozitionarii in motoarele de cautare, pana la performanta optima, serciciul de intretinere site web joaca un rol crucial in stimularea succesului. Intr-o lume digitala, nebuna, in care tendintele si tehnologiile se schimba peste noapte, sa fii la curent cu actualizarile poate fi coplesitor. Aici intervine expertiza mea. Serviciile mele de intretinere a site-urilor web elimina grijile si iti mentin site-ul actualizat la zi. Tu, te concentrezi pe ceea ce stii cel mai bine – sa conduci afacerea.

De ce este important serviciul de intretinere site web?

Pentru ca este singurul instrument de marketing si comunicare pentru afacerea ta, iar, angajarea unui profesionist care sa asigure asistenta site-ului si intretinerea periodica este o parte esentiala a gestionarii acesteia.

Mentenanta duce la o performanta mai buna a site-ului, inclusiv timpul de incarcare a paginii si functionalitatea. Nu exista nimic mai frustrant pentru clienti decat paginile care se incarca lent sau chiar mai rau, care nu functioneaza deloc.

Apoi, imbunatatirea experientei utilizatorului construieste incredere si credibilitate. Un site web care funcioneaza bine creste traficul, creste baza de clienti si poate transforma clientii potentiali in clienti platitori.

Serviciul de mentenanta site, poate parea o cheltuiala suplimentara, dar, in adevaratul sens este o investitie, un avantaj competitiv, necesar pentru a supravietui si a prospera intr-un mediu de afaceri competitiv, haotic cum e cel de azi.

Ce acopera intretinerea site-ului web?


Intretinerea site-ului web poate acoperi o multime de lucruri diferite, dar, pe scurt, este serviciul care mentine site-ul web si platforma sau CMS-ul pe care ruleaza la zi.

Serviciul poate include:

 • actualizari CMS
 • testare continua a site-ului in browsere noi si actualizate
 • compatibilitate pe toate dispozitivele, inclusiv versiunile noi
 • actualizari la nivelul serverului, inclusiv backup-uri regulate
 • asistenta, inclusiv ajutor pentru utilizarea CMS
 • remedierea erorilor – foarte importanta pentru aplicatiile web complexe
 • timp de raspuns garantat la solicitari

Pachetul pentru intretinerea site-ului web include adesea servicii suplimentare, cum ar fi planuri de gazduire, servicii suplimentare de design, dezvoltare sau marketing si asistenta.

De ce conteaza?

Primul motiv pentru a avea un serviciu de intretinere a site-ului web este securitatea. Acest lucru este valabil mai ales daca utilizezi o platforma open-source, cum ar fi WordPress.

Deoarece este o platforma atat de utilizata, cu sute de teme si plugin-uri, este deosebit de vulnerabila la problemele de securitate. Chiar si plugin-urile lor dedicate au nevoie de actualizari regulate pentru a ramane in siguranta.

Sau, probabil ca site-ul tau sa foloseasca una sau mai multe biblioteci open-source, plugin sau cadre disponibile, cum ar fi jQuery, Bootstrap, Foundation.

Cel mai bine este ca un programator sa finalizeze aceste actualizari pentru tine, deoarece pot aparea adesea efecte secundare in design-ul sau functionalitatea unui site – mai ales daca este personalizat.

Ce tip de contract este potrivit pentru mine?

Tipul de servicii de intretinere necesare este determinat de tipul site-ului web si scopul acestuia.

Daca ai mult continut pe site-ul tau si primesti o cantitate mare de trafic zilnic sau lunar, site-ul web va necesita mai multa atentie, astfel incat sa poata functiona bine si sa gestioneze traficul. Intretinerea si asistenta sunt, de asemenea, necesare pentru a asigura securitatea informatiilor clasificate si a datelor clientilor.

Un site web mic poate necesita mai putina atentie, dar nu poate fi evitat.

Exista cateva pachete diferite de servicii de asistenta pentru site-uri web si este important sa il alegi pe cel potrivit pentru afacerea ta si tipul de site web.

Pune-ti aceste intrebari, te pot ajuta sa iei decizia corecta:

 • Site-ul meu este critic pentru afacere?
 • Pot astepta pana problemele vor fi rezolvate?
 • Site-ul meu este pe o platforma open source precum WordPress?
 • Am un site web simplu, de prezentare, bazat doar pe informatii?
 • Problemele de pe site-ul meu ar pierde bani sau clienti?
 • Voi avea nevoie de lucrari suplimentare de design, dezvoltare sau marketing pe site-ul meu?

Beneficiile serviciilor de intretinere si asistenta

 1. Strategie SEO. Scopul unei afaceri este de a avea clienti. Pentru a genera trafic si clienti este important sa mentii site-ul functional si actualizat. Google si alte motoare de cautare clasifica site-urile web in functie de relevanta continutului si a informatiilor actualizate. Poate elimina site-ul web din lista indexata, daca nu a fost actualizat sau daca considera ca are probleme de securitate. Prin urmare, pastrarea site-ului web actualizat este foarte importanta pentru SEO.
 2. Actualizarea regulata a continutului. Un continut actualizat si relevant este esential pentru a mentine interesul utilizatorilor. Trebuie sa revizuiesti si sa actualizezi continutul in mod regulat, inclusiv paginile de produse/servicii, articolele de blog si orice alte informații relevante. Continutul nou si interesant nu numai ca va atrage vizitatorii, ci poate si incuraja partajarea pe retelele sociale sau generarea de backlink-uri.
 3. Optimizarea vitezei si performantei. Viteza de incarcare a site-ului este un factor esential in experienta utilizatorilor. Un website care se incarca lent poate duce la frustrarea vizitatorilor si la abandonarea acestuia in favoarea concurentei.
 4. Monitorizarea datelor. Monitorizarea datelor analitice este esentiala in intelegerea comportamentul utilizatorilor, in a evalua performanta si a identifica oportunitati de imbunatatire. Prin urmarirea metricilor cheie, cum ar fi numarul de vizitatori, rata de abandon si timpul petrecut pe site, poti obține informatii valoroase despre modul in care utilizatorii interactioneaza cu site-ul tau.
 5. Trafic online. Motoarele de cautare clasifica si prefera siteurile web care ofera o experienta buna pentru utilizator si continut relevant.
 6. Experienta utilizatorilor online. Dupa ce atragi traficul necesar, devine important sa implici potentialii clienti. Daca acei vizitatori nu reusesc sa gaseasca ceea ce au nevoie, sunt sanse mari sa-i pierzi.
 7. Securitate. Securitatea website-ului este esentiala pentru a proteja atat datele tale, cat si pe cele ale utilizatorilor. Amenintarile cibernetice pot compromite nu numai securitatea site-ului tau, ci si increderea utilizatorilor. Prin urmare, implementarea masurilor de securitate este o componenta importanta a intretinerii site-ului. Informatiile despre clienti sau informatiile strategice ale companiei pot fi in pericol daca site-ul tau nu este securizat. Devine usor pentru hackeri sa atace site-uri web care nu au fost intretinute de mult timp.
 8. Eviti problemele tehnice. Unele probleme tehnice, daca sunt evitate, vor deveni mai mari si vor cauza mai multe daune decat ai anticipat. Daca problemele mici de pe site sunt neglijate, acestea pot ajunge intr-un punct in care devin dificil de rezolvat si foarte costisitoare. Intretinerea si interventia in timp util ajuta la evitarea aparitiei unor astfel de probleme tehnice.
 9. Asistenta prompta cand este necesar. Orice problema mare se poate rezolva rapid.

Concluzii

Intretinerea site-ului poate fi o sarcina complexa si consumatoare de timp, mai ales daca nu ai cunostintele si resursele necesare. In acest caz, achizitia unui pachet profesionist de intretinere site poate fi o solutie eficienta. Un astfel de serviciu iti poate oferi expertiza si experienta in gestionarea si intretinerea site-ului tau, astfel incat tu sa te poti concentra pe gestionarea afacerii tale.

Atunci cand alegi un serviciu de intretinere site, asigura-te ca beneficiezi de servicii cuprinzatoare, cum ar fi actualizarea continutului, optimizarea performantei si implementarea masurilor de securitate.

Prin actualizarea regulata a continutului, optimizarea performantei si implementarea masurilor de securitate, poti asigura o experienta placuta utilizatorilor si pozitionarea avantajoasa in motoarele de cautare, pe scurt, ramai inaintea concurentilor tai.