Intretinerea site-ului web, avantaje cheie si beneficii


intretinerea site-ului web

WEB

Majoritatea companiilor realizeaza ca pentru a ramane competitive au nevoie de un site web. Ceea ce multe companii nu inteleg pe deplin este ca intretinerea site-ului web si gestionarea continua sunt la fel de importante ca si design-ul si functionalitatea acestuia.

Investitia intr-un site web grozav este buna, si totusi, site-urile web nu sunt doar entitati „setate si uitate”, au nevoie de administrare pentru a le mentine eficiente si captivante.

Dar de ce este atat de important sa efectuezi intretinerea periodica a site-ului web?

Pentru ca este singurul instrument de marketing si comunicare pentru afacerea ta, iar, angajarea unui profesionist care sa asigure asistenta site-ului si intretinerea periodica este o parte esentiala a gestionarii acesteia.

Mentenanta duce la o performanta mai buna a site-ului, inclusiv timpul de incarcare a paginii si functionalitatea. Nu exista nimic mai frustrant pentru clienti decat paginile care se incarca lent sau chiar mai rau, care nu functioneaza deloc.

Apoi, imbunatatirea experientei utilizatorului construieste incredere si credibilitate. Un site web care funcioneaza bine creste traficul, creste baza de clienti si poate transforma clientii potentiali in clienti platitori.

Serviciul de mentenanta site, poate parea o cheltuiala suplimentara, dar, in adevaratul sens este o investitie, un avantaj competitiv, necesar pentru a supravietui si a prospera intr-un mediu de afaceri competitiv, haotic cum e cel de azi.

Ce acopera intretinerea site-ului web?


Intretinerea site-ului web poate acoperi o multime de lucruri diferite, dar, pe scurt, este serviciul care mentine site-ul web si platforma sau CMS-ul pe care ruleaza la zi.

Serviciul poate include:

 • actualizari CMS
 • testare continua a site-ului in browsere noi si actualizate
 • compatibilitate pe toate dispozitivele, inclusiv versiunile noi
 • actualizari la nivelul serverului, inclusiv backup-uri regulate
 • asistenta, inclusiv ajutor pentru utilizarea CMS
 • remedierea erorilor – foarte importanta pentru aplicatiile web complexe
 • timp de raspuns garantat la solicitari

Pachetul pentru intretinerea site-ului web include adesea servicii suplimentare, cum ar fi planuri de gazduire, servicii suplimentare de design, dezvoltare sau marketing si asistenta.

De ce conteaza?

Primul motiv pentru a avea un serviciu de intretinere a site-ului web este securitatea. Acest lucru este valabil mai ales daca utilizezi o platforma open-source, cum ar fi WordPress.

Deoarece este o platforma atat de utilizata, cu sute de teme si plugin-uri, este deosebit de vulnerabila la problemele de securitate. Chiar si plugin-urile lor dedicate au nevoie de actualizari regulate pentru a ramane in siguranta.

Sau, probabil ca site-ul tau sa foloseasca una sau mai multe biblioteci open-source, plugin sau cadre disponibile, cum ar fi jQuery, Bootstrap, Foundation.

Cel mai bine este ca un programator sa finalizeze aceste actualizari pentru tine, deoarece pot aparea adesea efecte secundare in design-ul sau functionalitatea unui site – mai ales daca este personalizat.

Ce tip de contract este potrivit pentru mine?

Tipul de servicii de intretinere necesare este determinat de tipul site-ului web si scopul acestuia.

Daca ai mult continut pe site-ul tau si primesti o cantitate mare de trafic zilnic sau lunar, site-ul web va necesita mai multa atentie, astfel incat sa poata functiona bine si sa gestioneze traficul. Intretinerea si asistenta sunt, de asemenea, necesare pentru a asigura securitatea informatiilor clasificate si a datelor clientilor.

Un site web mic poate necesita mai putina atentie, dar nu poate fi evitat.

Exista cateva pachete diferite de servicii de asistenta pentru site-uri web si este important sa il alegi pe cel potrivit pentru afacerea ta si tipul de site web.

Pune-ti aceste intrebari, te pot ajuta sa iei decizia corecta:

 • Site-ul meu este critic pentru afacere?
 • Pot astepta pana problemele vor fi rezolvate?
 • Site-ul meu este pe o platforma open source precum WordPress?
 • Am un site web simplu, de prezentare, bazat doar pe informatii?
 • Problemele de pe site-ul meu ar pierde bani sau clienti?
 • Voi avea nevoie de lucrari suplimentare de design, dezvoltare sau marketing pe site-ul meu?

Beneficiile serviciilor de intretinere si asistenta

 1. Strategie SEO. Scopul unei afaceri este de a avea clienti. Pentru a genera trafic si clienti este important sa mentii site-ul functional si actualizat. Google si alte motoare de cautare clasifica site-urile web in functie de relevanta continutului si a informatiilor actualizate. Poate elimina site-ul web din lista indexata, daca nu a fost actualizat sau daca considera ca are probleme de securitate. Prin urmare, pastrarea site-ului web actualizat este foarte importanta pentru SEO.
 2. Trafic online. Motoarele de cautare clasifica si prefera site-urile web care ofera o experienta buna pentru utilizator si continut relevant.
 3. Experienta utilizatorilor online. Dupa ce atragi traficul necesar, devine important sa implici potentialii clienti. Daca acei vizitatori nu reusesc sa gaseasca ceea ce au nevoie, sunt sanse mari sa-i pierzi.
 4. Securitate. Cel mai important motiv pentru a beneficia de planurile de intretinere si asistenta wesbtie este securitatea. Informatiile despre clienti sau informatiile strategice ale companiei pot fi in pericol daca site-ul nu este securizat. Devine usor pentru hackeri sa atace site-uri web care nu au fost intretinute de mult timp.
 5. Eviti problemele tehnice. Unele probleme tehnice, daca sunt evitate, vor deveni mai mari si vor cauza mai multe daune decat ai anticipat. Daca problemele mici de pe site sunt neglijate, acestea pot ajunge intr-un punct in care devin dificil de rezolvat si foarte costisitoare. Intretinerea si interventia in timp util ajuta la evitarea aparitiei unor astfel de probleme tehnice.
 6. Asistenta prompta cand este necesar. Orice problema mare se poate rezolva rapid.