Cat costa un site web? Preturi proiectare website


Cat costa un site web

WEB

Investitia intr-un site web personalizat te asigura ca brand-ul tau este reprezentat exact cum ar trebui sa fie, deci, cat costa un site web?

Exista trei factori principali care afecteaza pretul unui site web.

 1. Abordarea pe care o adopti: sablon vs. design personalizat
 2. Rata orara a unei agentii de web design sau freelancer
 3. Expertiza membrilor echipei

Cat costa un site web?

Pretul unui site web variaza semnificativ in functie de abordarea ta. Acesti trei factori cheie te pot ajuta sa calculezi costul site-ului web.

#1. Pretul site-ului web depinde de alegerea ta intre personalizat sau template

Exista doua modalitati de a crea un site:

 • Incepi cu un sablon existent si il modifici
 • Incepi de la zero si construiesti un site personalizat

Un sablon economiseste mult mai mult timp. Cu toate acestea, exista multe dezavantaje.

De exemplu, calitatea codului ar putea fi defecta si poate rupe site-ul daca il schimbi prea mult sau adaugi caracteristici complexe.

Un site web personalizat necesita timp pentru a fi construit si va fi mai costisitor ca pret. Dar, un site bine construit ofera rezultate mai bune.

Ceea ce le spun clientilor mei este: „Pretul site-ului nu este la fel de important ca rezultatele pe care le ofera”.

#2. Tarifele agentiei de web design sunt incluse in pretul site-ului web

Daca ai cheltuit 1.000 Euro pe un site web de prezentare, simplu, si nu genereaza clienti potentiali sau vanzari, a fost doar o pierdere de timp si bani si oportunitati lasate in urma. Vezi aici: Creare site web + CMS custom. Pret servicii dezvoltare web.

Caz de caz: am un client care a cheltuit 15.000 EURO pe un site de comert electronic. Cand a fost lansat site-ul, in luna urmatoare, vanzarile au crescut de la 30.000 EURO la 120.000.

Vanzarile lor lunare au crescut de patru ori si au crescut constant, de la o luna la alta.

Unii se vor uita la o eticheta de pret si vor crede „Este prea scump”. Altii o vor aprecia diferit.

Aminteste-ti: Pretul nu este cel mai important – rezultatele sunt.

Inteleg ca nu toata lumea are acces la sumele necesare pentru a construi un site personalizat. Daca bugetul tau este redus si cauti un site cu functii limitate, poti incepe cu un template.

Cu toate acestea, te sfatuiesc cu tarie impotriva acestui lucru.

#3. Expertiza afecteaza preturile serviciilor de proiectare web

Lucrul cu o echipa experimentata de designeri si dezvoltatori are un cost mai mare, dar in cele din urma te asigura ca proiectul web este unul de succes.

Echipa intelege pe deplin piata, industria, publicul tinta si proiecteaza site-ul web avand in vedere acesti factori.

Procesele de proiectare web sunt bine dezvoltate si testate pentru a oferi cele mai bune rezultate. Acestea includ:

 • Planificarea site-ului web
 • Stabilirea obiectivelor site-ului web
 • Strategia digitala
 • Prototipare si incadrare
 • Dezvoltare si proiectare
 • Testare

Cu cat se investeste mai mult timp in proiectarea site-ului web, cu atat va fi mai bun produsul final.

Acest lucru inseamna, de asemenea, ca proiectul va avea un cost global mai mare.

Alti factori care determina costul site-ului web

Pe langa cei trei factori principali pe care tocmai ia-am discutat, exista mai multe variabile suplimentare care pot influenta costul general al unui site web:

 • Functionalitatile site-ului web
 • Integrari sisteme software furnizate de terti
 • Elemente de design specifice
 • Numarul de pagini ale site-ului web
 • Redactare si mesaje personalizate


Sa detaliem fiecare dintre aceste variabile.

1. Functionalitatile site-ului web

Forumurile pentru membri, sistemele de inregistrare, formularele personalizate, cautare rapida, chat-urile, calendarele detaliate, caracteristicile de rezervare, modul intunecat / luminos si alte caracteristici prezinta diferite niveluri de capacitati ale site-ului web.

Cu cat sunt necsare aceste functii, cu atat design-ul si dezvoltarea vor fi mai complexe si, prin urmare, cu atat este mai mare pretul.

Inainte de a te aventura in procesul de proiectare web, faci o lista cu toate functionalitatile necesare de care are nevoie afacerea ta online. Acest lucru va ajuta agentia web sau freelancer-ul sa estimeze scopul proiectului si costul acestuia

2. Integrari sisteme software furnizate de terti


Fluxul de lucru poate beneficia foarte mult de integrarea sistemelor operationale cu noul site web.

Acesta ar putea fi, de exemplu, un sistem de asistenta pentru ticketing, un sistem de gestionare a relatiei cu clientii (CRM) pentru echipele de vanzari, sisteme de urmarire a inventarului pentru produsele vandute sau alte tipuri de sisteme.

Cu toate acestea, aceste procese de afaceri sunt destul de complexe si integrrea lor necesita timp si implica costuri.

3. Elemente de proiectare specifice

In functie de preferinte si cerinte, iti recomand sa adaugi elemente de design specifice si / sau personalizate pe site-ul web. Acestea pot include:

 • Efect parallax
 • Grafica in miscare
 • Incarcare lenesa (lazy load)
 • Module specifice
 • Videoclipuri sau fotografii personalizate
 • Animatii sau ilustratii personalizate

Aceste elemente fac site-ul web mai rapid, mai accesibil sau complet adaptat pentru a se potrivi stilului tau de business.

Pretul final poate varia in functie de elementele pe care doresti sa le adaugi.

4. Numarul total de pagini incluse in site-ul web

Site-urile mari de comert electronic necesita, de obicei, sute de pagini pentru a gazdui produse, in timp ce site-urile corporative, mai simple, pot necesita doar 5-10 pagini.

Daca aspectul de pagina difera – postari de blog, pagini de produse sau pagini de continut obisnuit – si acestea vor trebui sa fie proiectate, crescand pretul final.

5. Redactare si mesaje personalizate, copywriting

Mesajul este o componenta cheie a site-ului si a experientei utilizatorului, fie pe pagina de pornire, pe paginile de produs sau pe paginile de destinatie.

Un copywriter profesionist, care sa dezvolte cadrul de mesaje cheie si sa creeze un copy clar, convingator si optimizat pentru cautare, cu siguranta merita investitia.

Investitia in timp: iata cum arata un proces personalizat de proiectare web

Acum, ca ai o prezentare generala a costurilor de luat in considerare, este important sa discutam despre procesul adecvat de dezvoltare web.

 • Faza de descoperire: se efectueaza o analiza a companiei si se cerceteaza concurentii.
 • Mesaje si planificare: inainte de design, se planifica palnia de conversie. Mesajul este cel mai important aspect al unui site.
 • Navigare pe harta site-ului: se creeaza un aspect al navigarii pentru a se asigura ca este usor de utilizat.
 • Proiecte desktop si mobile: site-ul web este compatibil atat pentru desktop, cat si pentru dispozitive mobile.
 • Dezvoltare frontend si backend: sunt planificate atat aspectele frontend cat si backend ale site-ului.
 • Asigurarea calitatii: se verifica punctual totul si se asigura ca site-ul web indeplineste corect standardele si funcțiile necesare.
 • DevOps: se configureaza serverul si se preda site-ul online.

Cea mai mare greseala pe care o fac clientii este ca pretul este cel mai important factor.

Intrebari de luat in calcul:

 1. Cat timp vei investi in site-ul meu?
 2. Care este tariful pe ora perceput?
 3. Cine sunt membrii echipei si ce fel de experienta au?

Exista o mare diferenta intre o agentie care taxeaza 1.000 Euro, sau mai putin, pentru un template la care petrece 20 de ore modificandu-l si o agentie care va percepe + 5.000 Euro, pune 500 de ore si are o echipa de experti care incep de la zero.

Cost personalizat pentru proiectare: estimari pe baza tipurilor de site-uri web

Marimea si tipul afacerii vor determina dimensiunea si tipul site-ului tau, ceea ce inseamna ca preturile de pornire pot varia semnificativ. Pentru companiile de design web, structurile de preturi pentru un site web personalizat pot arata astfel:

 • Un site web de afaceri personalizat, format din cateva pagini, care nu contine prea multe informatii, nu necesita o munca sau o personalizare excesiva. Pentru un site web care contine mai puțin de 15 pagini – cum ar fi o pagina Despre noi, un blog, o pagina de servicii, o pagina de pornire etc.
 • Un site web corporativ personalizat de dimensiuni medii de pana la 75 de pagini, un sistem de gestionare a continutului (CMS), aspect personalizat si cateva functionalitati unice pot costa intre 5.000 si 6.000 Euro in sus.
 • Un site web corporativ personalizat de mari dimensiuni, care are sute de pagini, un design complet personalizat, CMS, continut de blog si mai multe functionalitati unice, ar putea incepe de la 10.000 Euro si sa creasca de acolo.
 • Un site web personalizat pentru comert electronic poate, in functie de complexitatea magazinului online, sa necesite redactare si un numar mare de produse si sa coste +20.000 sau mai mult

Cat costa un site web? Iata o recapitulare

Costul unui site web poate varia foarte mult. Cel mai semnificativ factor fiind alegerea ta intre un site web personalizat, conceput special pentru a satisface nevoile si obiectivele, sau un design sablonat, gata facut.

Desi s-ar putea sa te tenteze optiunea mai ieftina, retine ca obtii ceea ce platesti. Investitia intr-un site personalizat te asigura brand-ul tau este reprezentat exact cum ar trebui sa fie, avand in vedere publicul tinta.

Creez site-uri web unice si profesionale, concepute pentru a genera constientizarea marcii, pentru a stimula implicarea utilizatorilor, pentru a creste conversiile si care ofera rezultate masurabile.