Cat costa un site web? Preturi proiectare website

Investitia intr-un site web personalizat te asigura ca brand-ul tau este reprezentat exact cum ar trebui sa fie. Prin urmare, cat costa un site web?
Exista trei factori principali care afecteaza pretul unui site web.
- Abordarea pe care o adopti: template sau design personalizat
- Rata orara a unei agentii de web design sau freelancer
- Expertiza membrilor echipei
Cat costa un site web?
Pretul unui site web variaza semnificativ in functie de abordarea ta. Urmatorii trei factori te pot ajuta iti faci o idee despre procesul de creare site web si preturi.
#1. Cat costa un site web? Alege intre personalizat si template
Exista doua modalitati de a crea un site:
- Incepi cu un sablon existent si il modifici, sau nu
- Incepi de la zero si construiesti un site personalizat
Un sablon, sau un template gata facut, economiseste timp si bani. Cu toate acestea, exista multe dezavantaje. De exemplu, calitatea codului ar putea fi defecta si poate rupe site-ul daca il schimbi prea mult sau adaugi caracteristici complexe.
Un site web personalizat si atragator va avea un cost mai ridicat decat utilizarea unui sablon predefinit. Un design personalizat implica munca unui designer grafic pentru a crea un aspect unic si adaptat la identitatea vizuala a companiei.. Dar, un site bine construit ofera rezultate mai bune.
„Pretul site-ului nu este la fel de important ca rezultatele pe care le ofera”.
#2. Tarifele agentiei de web design, oferta preturi site web
Daca ai cheltuit 1.000 Euro pe un site web de prezentare, simplu, si nu genereaza clienti potentiali sau vanzari, a fost doar o pierdere de timp si bani si oportunitati lasate in urma. Vezi aici: creare site web.
Un client a cheltuit 15.000 EURO pe un site de comert electronic. Cand a fost lansat site-ul, in luna urmatoare, vanzarile au crescut de la 30.000 EURO la 120.000.
Vanzarile lor lunare au crescut de patru ori si au crescut constant, de la o luna la alta.
Unii se vor uita la o oferta de preturi site web si vor crede „Este prea scump”. Altii o vor aprecia diferit.
Aminteste-ti: nu pretul este cel mai important, rezultatele sunt.
Inteleg ca nu toata lumea are acces la sumele necesare pentru a construi un site personalizat. Daca bugetul tau este redus si cauti un site cu functii limitate, poti incepe cu un template.
#3. Expertiza afecteaza preturile serviciilor de proiectare website
Lucrul cu o echipa experimentata de designeri si dezvoltatori costa, dar, in final, ai siguranta ca proiectul web este unul de succes. Echipa intelege piata, industria, publicul tinta si proiecteaza site-ul web avand in vedere acesti factori.
Procesele de proiectare web sunt bine dezvoltate si testate pentru a oferi cele mai bune rezultate. Acestea includ:
- Planificarea site-ului web
- Stabilirea obiectivelor site-ului web
- Strategia digitala
- Prototipare si incadrare
- Dezvoltare si proiectare
- Testare
Cu cat se investeste mai mult timp in proiectarea site-ului web, cu atat va fi mai bun produsul final.
Acest lucru inseamna ca raspunsul la intrebarea „cat costa un site web” este destul de mare.
Alti factori care determina pretul site-ului web
Pe langa cei trei factori principali pe care tocmai ia-am discutat, exista mai multe variabile suplimentare care pot influenta costul general al unui site web:
- Functionalitatile site-ului web
- Integrari sisteme software furnizate de terti
- Elemente de design specifice
- Numarul de pagini ale site-ului web
- Redactare si mesaje personalizate
Sa detaliem fiecare dintre aceste variabile.
1. Functionalitatile site-ului web
Forumurile pentru membri, sistemele de inregistrare, formularele personalizate, cautare rapida, chat-urile, calendarele detaliate, caracteristicile de rezervare, modul intunecat / luminos si alte caracteristici prezinta diferite niveluri de capacitati ale site-ului web.
Cu cat sunt necsare aceste functii, cu atat design-ul si dezvoltarea vor fi mai complexe si, prin urmare, cu atat este mai mare pretul.
Inainte de a te aventura in procesul de proiectare web, faci o lista cu toate functionalitatile necesare de care are nevoie afacerea ta online. Acest lucru va ajuta agentia web sau freelancer-ul sa estimeze scopul proiectului si costul site-ului web.
2. Integrari sisteme software furnizate de terti
Fluxul de lucru poate beneficia foarte mult de integrarea sistemelor operationale cu noul site web.
Acesta ar putea fi, de exemplu, un sistem de asistenta pentru ticketing, un sistem de gestionare a relatiei cu clientii (CRM) pentru echipele de vanzari, sisteme de urmarire a inventarului pentru produsele vandute sau alte tipuri de sisteme.
Cu toate acestea, aceste procese de afaceri sunt destul de complexe si integrrea lor necesita timp si implica costuri.
3. Elemente de proiectare specifice
In functie de preferinte si cerinte, iti recomand sa adaugi elemente de design specifice si / sau personalizate pe site-ul web. Acestea pot include:
- Efect parallax
- Grafica in miscare
- Incarcare lenesa (lazy load)
- Module specifice
- Videoclipuri sau fotografii personalizate
- Animatii sau ilustratii personalizate
Aceste elemente fac site-ul web mai rapid, mai accesibil sau complet adaptat pentru a se potrivi stilului tau de business.
Pretul final poate varia in functie de elementele pe care doresti sa le adaugi.
4. Numarul total de pagini incluse in site-ul web
Site-urile mari de comert electronic necesita, de obicei, sute de pagini pentru a gazdui produse, in timp ce site-urile corporative, mai simple, pot necesita doar 5-10 pagini.
Daca aspectul de pagina difera – postari de blog, pagini de produse sau pagini de continut obisnuit – si acestea vor trebui sa fie proiectate, crescand pretul final.
5. Redactare si mesaje personalizate, copywriting
Mesajul este o componenta cheie a site-ului si a experientei utilizatorului, fie pe pagina de pornire, pe paginile de produs sau pe paginile de destinatie.
Un copywriter profesionist, care sa dezvolte cadrul de mesaje cheie si sa creeze un copy clar, convingator si optimizat pentru cautare, cu siguranta merita investitia.
Cum arata un proces personalizat de proiectare web
Acum, ca ai un raspuns general la „cat costa un site web?”, este important sa discutam despre procesul adecvat de dezvoltare web.
- Faza de descoperire: se efectueaza o analiza a companiei si se cerceteaza concurentii.
- Mesaje si planificare: inainte de design, se planifica palnia de conversie. Mesajul este cel mai important aspect al unui site.
- Navigare pe harta site-ului: se creeaza un aspect al navigarii pentru a se asigura ca este usor de utilizat.
- Proiecte desktop si mobile: site-ul web este compatibil atat pentru desktop, cat si pentru dispozitive mobile.
- Dezvoltare frontend si backend: sunt planificate atat aspectele frontend cat si backend ale site-ului.
- Asigurarea calitatii: se verifica punctual totul si se asigura ca site-ul web indeplineste corect standardele si funcțiile necesare.
- DevOps: se configureaza serverul si se preda site-ul online.
Cea mai mare greseala pe care o fac clientii este ca pretul este cel mai important factor.
Intrebari de luat in calcul:
- Cat timp vei investi in site-ul meu?
- Care este tariful pe ora perceput?
- Cine sunt membrii echipei si ce fel de experienta au?
Exista o mare diferenta intre o agentie care taxeaza 1.000 Euro, sau mai putin, pentru un template la care petrece 20 de ore, cu mici modificari, si o agentie care va percepe + 5.000 Euro, pune 500 de ore si are o echipa de experti care incep de la zero.
Estimari de preturi pe baza tipurilor de site-uri web
Marimea si tipul afacerii vor determina dimensiunea si tipul site-ului tau, ceea ce inseamna ca preturile de pornire pot varia semnificativ. Structurile de preturi pentru un site web personalizat pot arata astfel:
- Un site web de firma personalizat, format din cateva pagini, care nu contine prea multe informatii, nu necesita o munca sau o personalizare excesiva, undeva la +1000 euro.
- Un site web corporativ personalizat de dimensiuni medii de pana la 75 de pagini, un sistem de gestionare a continutului (CMS custom), aspect personalizat si cateva functionalitati unice poate costa intre 5.000 si 6.000 Euro +.
- Un site web corporativ personalizat de mari dimensiuni, cu sute de pagini, design complet personalizat, CMS, continut de blog si mai multe functionalitati unice, ar putea incepe de la 10.000 Euro.
- Un site web personalizat pentru comert electronic poate, in functie de complexitatea magazinului online, numa de produse, sa coste +20.000.
Cat costa un site web? Iata o recapitulare
Costul unui site web poate varia foarte mult. Cel mai semnificativ factor fiind alegerea ta intre un site web personalizat, conceput special pentru a satisface nevoile si obiectivele, sau un design sablonat, gata facut.
Desi s-ar putea sa te tenteze optiunea mai ieftina, retine ca obtii ceea ce platesti. Investitia intr-un site personalizat te asigura brand-ul tau este reprezentat exact cum ar trebui sa fie, avand in vedere publicul tinta.
Creez site-uri web unice si profesionale, concepute pentru a genera constientizarea marcii, pentru a stimula implicarea utilizatorilor, pentru a creste conversiile si care ofera rezultate masurabile.