Freelancer SEO – cateva lucruri pe care trebuie sa le stii

Cum sa devii un freelancer SEO este o intrebare buna, deoarece multi consideram freelancing-ul o cariera. In acest articol, iti voi spune tot ce trebuie sa stii despre cum sa reusesti ca freelancer SEO.
Pe masura ce tot mai multi lucram de acasa si ne bucuram de beneficiile carierelor hibride, exista o crestere a numarului de oameni care iau in considerare o cariera de marketer independent.
Un domeniu special, care poate fi o cariera grozava, este sa fii freelancer SEO.
De ce sa lucrezi la o agentie SEO sau ca un specialist SEO intern, cand poti sa-ti realizezi serviciile ca freelancer SEO?
Inspirat de acest articol, te voi ajuta sa inveti cum sa fii un freelancer SEO si iti voi oferi cateva sfaturi utile despre ce poti face pentru a creste numarul de clienti.
Cum sa devii un freelancer SEO
Pare simplu la prima vedere. Inveti SEO, gasesti clienti si percepi bani pentru serviciile tale. Dar, ca in toate lucrurile din viata, executia este cea care conteaza – si acest lucru nu este intotdeauna simplu. Mai jos, iti voi impartasi lectii invatate in peste 10 ani de activitate.
Uita-te la ce fac cei mai importanti freelanceri SEO
Orice tip de practica libera, independenta, poate fi dificila.
Ar putea fi o idee buna sa arunci o privire la ceea ce fac alti freelanceri SEO si sa studiezi munca pe care o fac. Alatuta-te comunitatilor, iti pot oferi sfaturi excelente despre cum sa devii un freelancer SEO si sa gasesti oportunitati.
Construieste un site web
In calitate de expert SEO cunosti valoarea unui site web, ca sursa de trafic organic. Clientii te pot gasi mai usor si inteleg mai multe despre ce poti face pentru ei. Poti folosi site-ul ca o vitrina digitala pentru freelancing si poti folosi cunostintele de bune practici SEO.
Listeaza clar serviciile tale
Odată ce ai creat site-ul web, ar trebui sa te asiguri ca ai o sectiune dedicata serviciilor pe care le furnizezi.
Exista o gama larga de sarcini SEO diferite pe care le poti face, asa ca este important sa spui clar ce vei face pentru un client.
Acest lucru ajuta clientii tai sa stie ce primesc pentru investitia lor si se asigura ca nu doresc sa te angajeze pentru domenii in care nu esti specializat.
Clarifica nisa
Desi ar putea parea o idee buna sa oferi servicii SEO tuturor celor interesati, este mai benefic pentru tine sa gasesti o zona in care sa te specializezi.
Cand alegi o anumita industrie sau nisa, poti incepe cu adevarat sa intelegi cele mai bune practici si tactici SEO specifice care vor functiona pentru acea zona.
Inseamna mai putina concurenta, in timp ce devii expertul de baza pentru nisa ta.
Continua sa adaugi noi seturi de abilitati
SEO este o zona de marketing intr-o continua expansiune si cu mai multe fatete.
Adauga noi abilitati in portofoliul tau si dedica timp cercetarii noilor actualizari SEO care te pot ajuta sa cresti, sa ai succes in cariera ta de freelancer.
Poti incerca cursurile online, sa citesti despre update-urile motoarelor de cautare si sa sa vezi ce fac alti freelanceri in afacerile lor, ca sursa de inspiratie.
Gaseste un mentor SEO
Desi este important sa te conectezi si sa lucrezi cu alti freelanceri SEO, este important sa obtii sfaturi de la cineva care are si mai multa experienta in domeniu.
Cautarea unui mentor sau a unui guru care sa te inspire, ar putea fi o idee grozava care te ajuta sa-ti dezvolti afacerea de freelancing SEO.
Cauta oameni care au publicat carti sau au podcasturi despre SEO si aboneaza-te.
Poti gasi pe cineva cu o etica a muncii similara cu ta si poti folosi sfaturile si indrumarile sale pentru a structura propria afacere.
Ai deja clienti SEO?
Clientii potentiali vor sa stie ca ai o istorie de succes inainte de a te angaja.
Demonstreaza acest lucru sub forma unui portofoliu.
Un portofoliu iti permite sa-ti prezenti cele mai bune povesti de succes si sa le oferi clientilor, astfel incat acestia sa vada valoarea pe care o poti oferi si sa inteleaga de ce ar trebui sa lucreze cu tine.
Poti afisa portofoliul pe site-ul web ca un instrument puternic de conversie pentru clienti potentiali.
In calitate de freelancer si profesionist SEO, ai cunostinte valoroase despre cele mai bune practici si contextul SEO
Cand impartasesti aceste cunostinte si te propui ca expert SEO, ai potentialul de a deveni un lider in industrie.
Un lider este o sursa de informatii in care oamenii au incredere atunci cand doresc sa invete ceva nou si te diferentiaza de alti liberi profesionisti.
Tarifeaza cu acuratete serviciile tale
Una dintre cele mai mari provocari pe care le are fiecare freelancer este sa invete cum sa isi stabileasca pretul exact pentru serviciile oferite.
Vrei sa fii platit pentru merit, dar nu vrei nici sa sperii clientii cu un pret ridicat.
Decide cate ore vrei sa lucrezi si cat doresti sa castigi si afla preturile de acolo.
Nu negocia pretul odata ce acesta este stabilit. Clientii potriviti vor veni.
Aduna recenzii
Vorba din gura in gura este un instrument de marketing incredibil de puternic de care freelancerii ar trebui sa profite. Recenziile pozitive pot face o mare parte din munca grea pentru tine atunci cand vine vorba de a convinge un potential client.
Imbunatateste-ti prezenta online
In calitate de expert SEO, stii cat de important este sa ai o prezenta online.
Retelele de socializare, Compania mea pe Google si blogging-ul sunt mai mult decat potentiale surse de bani. Sunt pasi importanti care te asigura ca Google si alte motoare de cautare claseaza continutul si construiesc autoritate si incredere in site-ul tau.
Lucreaza activ la cresterea prezentei tale online.
Exerseaza argumentele de vanzare
Lucrul ca freelancer inseamna ca esti un agent de marketing, un agent de vanzari si un reprezentant al serviciului pentru clienti, in același timp.
Propunerile de vanzare pot fi dificil de stapanit de freelanceri, deoarece seturile lor de abilitati consta in indeplinirea sarcinilor, nu neaparat in a face o prezentare catre un client.
Lucrand la abilitatile tale de vanzare si perfectionandu-ti propunerile te poate ajuta sa semnezi cu mai multi clienti.
De final
Indiferent ca vrei sa adaugi experienta in portofoliului tau sau bani in buzunar, freelancing-ul este ceva pe care il recomand tuturor sa incerce. Atata timp cat oferi un serviciu bun, comunici eficient si respecti termenele limita, sunt increzator ca vei avea mult succes.