PPC – promovare online prin publicitate, reclama platita


PPC

WEB

Pay-per-Click este un model de reclame PPC, publicitate online platita, care iti permite sa plasezi reclame pe o platforma si sa plateasti gazda acelei platforme de fiecare data cand cineva da clic pe un anunt.

Si aici identificam doua platforme majore Googlle Ads si Facebook.

Experienta oricarui specialist in publicitate platita, demonstreaza in mod concludent ca PPC este o prescurtare pe care ar trebui sa o cunoasca orice comerciant online. Suficient de importanta pentru a intelege componentele succesului online.

Chiar daca nu stii ce reprezinta, ai vazut cu siguranta PPC in actiune.

Trebuie sa fi observat reclamele care apar langa rezultatele cautarii Google!

Aceste reclame afiseaza produse pe baza cuvintelor cheie care corespund cautarii celor interesati de o achizitie.

Scopul unui anunt PPC este sa conduca persoana care il vizioneaza pe site-ul sau aplicatia agentului de publicitate, unde vizitatorul poate finaliza o actiune valoroasa, cum ar fi achizitionarea unui produs.

In anumite privinte, reclama PPC este echivalentul online al afisarii unui panou publicitar la un colt de strada. Dar, in cazul reclamei platite, directionarea este mult mai precisa iar numarul de potentiali clienti creste substatial.

In timp ce vanzarile rezultate in urma unei campanii de SEO necesita ceva timp, marketingul digital prin PPC ofera rezultate aproape instant. Adevaratii profesionisti PPC au abilitatile de a determina cand si unde trebuie sa apara reclamele pentru a oferi un ROI maxim.

Acesta este locul in care un expert PPC apare.

Prin cercetari de piata intensive, cercetari de cuvinte cheie si analize constante ale propriilor performante, am aflat de ce este nevoie pentru a maximiza atragerea clientilor si a stimula ratele de conversie.

Reclame PPC Google Ads?

Anunturile Google Ads (cunoscute anterior drept Google AdWords) sunt cel mai popular sistem de publicitate PPC. Platforma Ads permite companiilor sa creeze anunturi care apar pe motorul de cautare Google si in proprietati partenere.

Anunturile Google opereaza pe un model de plata per clic, in care utilizatorii liciteaza cuvinte cheie si platesc pentru fiecare clic primit pe reclama. De fiecare data cand este initiata o cautare, Google alege un set de castigatori care sa apara in spatiul publicitar din pagina cu rezultate.

„Castigatorii” sunt alesi pe baza unei combinatii de factori:

  • calitatea si relevanta cuvintelor cheie si a campaniei publicitare,
  • sumele licitate pentru cuvintele cheie.

Atunci cand iei in considerare popularitatea Google, ca si motor de cautare, nu ar trebui sa te surprinda faptul ca platforma Google Ads este favorita unui comerciant PPC. Companiile trebuie sa liciteze pentru cuvintele cheie pe care clientii lor sunt susceptibili de a le cauta.

Cand se utilizeaza cuvantul cheie, acestia isi pot afisa anuntul deasupra rezultatelor organice. Din fiecare clic pe reclama Google percepe o taxa, iar agentul de publicitate primeste un nou client. Alegerea cuvintelor cheie si a nivelurilor de licitare sunt foarte importante. Google foloseste un algoritm pentru a controla ce reclame afiseaza.

Elaborarea celui mai bun cuvant cheie pentru care sa licitezi si determinarea nivelului optim de oferta sunt probleme importante, dar exista multe alte probleme care trebuie abordate cu atentie.

Servicii PPC (pay per click)

Selectarea cuvintelor cheie este una dintre provocarile majore. Specialistii de campanie cu experienta PPC, inteleg ca tinta este sa nu obtina cel mai mare numar de persoane care fac clic pe reclame, ci o rata de conversie in care un procent bun de vizitatori ai site-ului cumpara.

Acest lucru poate fi realizat doar cu un cuvant cheie care atrage vizitatorii interesati sa cumpere, iar aceasta alegere a cuvintelor cheie trebuie sa fie facuta de specialisti PPC.

Gasirea cuvintelor de aur este jumatate din lupta, dar există multe altele. O alta problema importanta care trebuie rezolvata este optimizarea paginilor site-ului web pentru PPC. Clientii potentiali trebuie sa ajunga pe o pagina cu stransa legatura cu interogarea de cautare.

Doar un serviciu PPC care cuprinde cercetare de piata, planificarea strategiei, implementarea si managementul campaniei va fi de succes.

Interesat sa angajezi un expert PPC din Craiova? Afla mai multe despre cum poti sa cresti vanzarile online. Te poti baza pe un raspuns rapid, profesional.