10 reguli web design clare. Pur si simplu frumos
Urmeaza aceste linii directoare pentru a realiza site-uri web si experiente de utilizare excelente!
1. Simplitatea este frumoasa
Aglomerarea prea multor informatii in fiecare pagina creeaza confuzie. Vizitatorii sunt frustrati atunci cand trebuie sa scaneze printre randuri, link-uri si imagini pentru a gasi ceea ce cauta. Prin pastrarea simplitatii in paginile web, site-ul va fi mai usor de utilizat.
2. Design-ul este esential
Cand intalnesti pe cineva pentru prima data, vrei sa faci o prima impresie buna. Acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru site-ul web. Aspectul general este primul lucru pe care vizitatorii tai il vor observa.
3. Navigare intuitiva
Exista putine lucruri mai frustrante decat sa nu poti gasi ceea ce doresti pe un site web. Paginile ar trebui sa fie bine organizate, un meniu clar, astfel incat vizitatorii sa poata naviga cu usurinta prin diferitele sectiuni ale site-ului.
4. Consistenta este cheia
Vizitatorii nu ar trebui sa aiba sentimentul ca ar fi trecut intr-un alt site de fiecare data cand deschid o noua pagina. Pastreaza o structura similara in toate paginile site-ului.
5. Culorile sunt cruciale
Culorile pot distruge un design.
Cei mai multi dintre noi au vizitat site-uri care sunt pur si simplu respingatoare. Atunci cand alegi culorile, foloseste culori care nu se ciocnesc si asigura-te ca exista un contrast puternic intre text si fundal.
6. Asigura-te ca site-ul este receptiv
Oamenii vor accesa site-ul web folosind o gama larga de dispozitive – de la telefoane inteligente la computere desktop. Prin urmare, este important sa fie afisat corect pe diferite dimensiuni ale ecranului.
7. Dezvolta pentru mai multe browsere
Browsere-le de internet ar trebui sa afiseze paginile web la fel, dar nu se intampla asa. Prin urmare, verifica site-ul in mai multe browsere pentru a te asigura ca totul este corect. Cel mai bine este sa rezolvi problemele inainte, in loc sa te bazezi pe reclamatiile vizitatorilor.
8. Verifica site-ul pentru erori
Daca esti un webmaster, verifica periodic site-ul web pentru greseli, link-uri rupte si imagini care nu se incarca corect, timpi de incarcare .
9. Scrie propriul cod
Fie ca este vorba de cod HTML sau PHP, scrie site-ul de la zero.
Daca construiesti un site bazat pe sabloane, teme si scripturi pre-scrise, iti va fi greu cand ceva nu merge bine. Cand codifici propriile pagini, ai control complet asupra modului in care acestea arata si functioneaza.
10. Nu uita continutul
Chiar daca site-ul este frumos proiectat, este doar o pagina goala fara continut. Un site bun are atat un design excelent, cat si un continut excelent. Prin urmare, asigura-te ca paginile web au un continut original si captivant.